Снимка: БулфотоПарламентът прие промени в бюджета за следващата година, които са

...
Снимка: БулфотоПарламентът прие промени в бюджета за следващата година, които са
Коментари Харесай

Парламентът одобри 450 лв. годишно данъчно облекчение за всяко дете

Снимка: Булфото

Парламентът прие промени в бюджета за идната година, които са значими за всеки български родител.

След като ГЕРБ се отхвърли от детските надбавки за всички деца, а съдружният сътрудник " Обединени патриоти " възрази, Народното събрание утвърди компромисен вид в бюджета за 2021 година - данъчни облекчения за всички родители, написа

За едно дете годишната си данъчна основа ще може да се понижи до 4500 лева, за две - до 9000 лева и за три - до 13500 лева, т.е. ще получи до 450 лева отстъпка за едно дете, до 900 лева - за две и до 1350 лева за три и повече деца. В момента данъчното облекчение за дете е 20 лева

Освен това родителите с най-ниски приходи ще продължат да получават добавки. Семействата с приход до 410 лева ще продължат да получават сегашните добавки - за едно дете 40 лева, за две - 90 лева, за три - 135 лева, за четири - до 145 лева Помощта нараства с 20 лева за всяко последващо дете. Семействата с приход под 510 лева ще получават 80 на 100 от добавките.

През идната година възпитаници в първи и осми клас ще получат еднократна помощ от 300 лева, реши Народното събрание още при окончателното гласоподаване на бюджета.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР